Hozzávalók:
1,5 dl tej,1 csomag vaniliacukor,kiskocka eleszto,50 gr olvasztott rama,2 egesz tojas,500gr liszt,2 evokanal kristalycukor,.
1 tojas a keneshez,,cukor daralt dio es fahej
*
Elkészítés:
A langyos tejbe tesszuk az cukrot es az elesztot ,felfuttatjuk ,es a tobbi hozzavalokkal osszegyurjuk,,ketszeresre .Ket cipora osztjuk es felcentis vastagra kinyujtjuk ,es 3 cm szelesre vagjuk ,Az elmosott sorosdobozokat befoliazzuk es megkenjuk olajjal h ne ragadjon ra a teszta .A csikokat ugy tekerjuk h felig fedjek egymast ,bekenjuk a felvert tojassal, cukrozott fahejas dioban meghempergetjuk es egy kicsit megnyomkodjuk,sutopapiros tepsibe tesszuk allitva majd elomelegittet sutobbe tesszuk.kb 20 perc alatt szep barnara sulnek. Meg melegen lehuzzauk a formakrol es allva hagyuk hulni.