Hozzávalók:
Tészta:
• 20 dkg liszt
• 20 dkg vaj vagy margarin
• 6 tojás
• 2 dl víz
• csipet só
Krém:
15 dkg kristálycukor
2,5 tej
1 vaniliás pudingpor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Dr Oetker tejszínhab por 1,5 dl tej
*
Elkészítés:
Öntsd egy lábosba a vizet, olvaszd fel benne a vajat, add hozzá a sót.
Amikor forrni kezd, szitáld bele a lisztet, és fakanállal addig kevergesd, amíg az összeáll.
Egyenként keverd hozzá a tojásokat, és dolgozd össze egynemű masszává.
Vedd le a tűzről.
Töltsd habzsákba, és zsírpapírral bélelt tepsibe nyomj diónyi méretű halmocskákat.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb.
15 percig, majd mérsékeld a hőt 150 fokra, és további 5 percig tartsd benn, hogy ropogósra süljön.
Míg sülnek elkészítem a krémet.
Egy lábasban a kristálycukrot megkaramelizálni ésfelönteni 1 dl tejjel, kevergetni míg szét nem olvad a karamell tejben és belekeverni a pudingot, megfőzni.
Míg hül a puding addig a margarint habosra keverni a porcukorral.
A kihült pudingot összekeverni a cukros margarinnal.
A tejszínhabot is felverni.
MInden fánkot ketté vágnoi és tölteni karamell krémmel és rá a tejszínhab.
Vissza a kalapokat és megszórni porcukorral, vagy kinek hogy tetszik, lehet cukormázzalis leönteni.
Jó étvágyat 🙂