Hozzávalók:
Tésztához: (Nekem ebből a mennyiségből 20 db kisebb méretű kakaós csiga jött ki)
25dkg túró
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
5 ek.étolaj
fél dl tej
csipet só
kicsi reszelt citromhéj(elhagyható)
Töltelék:
1ek.olaj a tészta kenéséhez
2ek.kakaópor
4ek.porcukor
*
Elkészítés:
Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.(Tetszés szerint a reszelt citromhéjat)
Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig