Hozzávalók:
2 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
1/2 teáskanál citromlé
1/2 evőkanál étkezési keményítő
pici só
Tetejére:
2 dl tejszín
(normálhoz habfix)
1 vaníliás cukor (elhagyható)
kivi, mandarin
*
Elkészítés:
Egy sütőlapot/tepsit kibélelünk sütőpapírral, aminek a hátoldalára 4 db 8-10 cm átmérőjű kört rajzolunk, távolabb egymástól.
A tojásfehérjét a sóval, citromlével lágy habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot, 1 kanál kivételével. Olyan kemény, fényes habbá verjük az egészet, hogy szinte vágni lehessen.
A kimaradt porcukrot összekeverjük az átszitált kakaóval, keményítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
A habot rákanalazzuk az előrajzolt körökbe. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd levesszük 150 fokra, és betesszük a tepsit, kb. 25-30 percig sütjük a hab halmokat. A sütőben hagyjuk kihűlni (kicsit kitámaszthatjuk az ajtót).
A tejszínt 15 percre a fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. (Ha normál tejszínünk van, akkor a habfixet összekeverjük a vaníliás cukorral, és úgy tesszük bele.)
A kihűlt hab-tortákat tányérra tesszük, ráhalmozzuk a tejszínhabot. Díszítjük a gyümölcsökkel.
Megjegyzés: A hozzávalókat duplázva 8-9 db kis tortácskát készíthetünk. Tetszés szerinti gyümölcsökkel díszíthetjük.
(Recept változat)
Eredeti: Pavlova torták http://tucsokbogar.blogspot.com/search/label/habcs%C3%B3k