Hozzávalók:
2-3 ek.olaj, 1 fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 kis cukkini, 2 közepes sárgarépa, idényzöldség(: 10-10 dkg borsó, zöldbab, karfiol, brokkoli stb.), 5-6 paradicsom, 1 liter húslé vagy 1 húsleveskocka, 2-3 krumpli, 1 marék gersli (beáztatva)petr zöld 2-3 levél só, bors, kakukkfű és bazsalikom szükség szerint. Szükség esetén 2-3 ek. sürített paradicsom
*
Elkészítés:
Minestrone leves : olasz zöldségleves : olajon ( vajon, zsíron ) megforgatunk hagymát, cukkinit, sárgarépát, paradicsomot, felengedjük húslével vagy 1 húsleveskockát teszünk a vízzel felengedett levesbe, lassú tűzön főzzük, idényzöldséget, krumplit adunk hozzá, végül előre beáztatott gerslit.
Fűszerezzük : petr.
zöld, só, bors, kakukkfű, bazsalikommal.
Ha nem elég savanyú, sürített paradicsomot is adhaunk hozzá.


