Hozzávalók:
Durillo spagetti: 60 dkg
sárgarépa: 4 db
fehérrépa: 2 db
zeller: 1 db
káposzta: 1 kis
karalábé: 1 kis
burgonya: 4 db
paradicsom: 2 db
bacon szalonna: 30 dkg
friss őrölt bors: csipetnyi
kakukkfű: csipetnyi
oregáno: csipetnyi
paradicsompüré: 1 kis
finomra vágott petrezselyem: 1 csomó
fehérbor: 2 dl
babérlevél: 2 db
reszelt parmezán sajt: 10 dkg
só: csipetnyi
húslé: 20 dl
*
Elkészítés:
Az apró kockára vágott bacon szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a vékonyra metélt vágott zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a petrezselyem zöldet, ízlés szerint ízesítjük.
Lassú tűzön, fedő alatt pároljuk, sűrűn óvatosan megkavarjuk, hogy a zöldség össze ne törjön.
Mikor a zöldség félig megpuhult, hozzáadjuk a metéltre vágott burgonyát, felöntjük húslével és a fehérborral.
A főzés befejezése előtt beletesszük az apró darabokra tört spagettit és a kockára vágott paradicsomot. Tálaláskor reszelt parmezán sajtot adunk hozzá.