Hozzávalók:
1 db. hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál újhagyma,
1 db. nagyobb sárgarépa,
1/2 zöldpaprika,
1 marék zöldbab,
1 marék zöldborsó,
10 dkg. gomba,
3 db friss paradicsom,
paradicsompüré,
só, frissen őrölt bors,
kevés bazsalikom levél, vagy szárított bazsalikom,
kevés oregánó,
kevés olíva olaj,
1 liter csirke alaplé,
25 dkg. spagetti.
Készülhet még káposzta, karfiol, brokkoli, karalábé, és más zöldségek, de hús hozzáadásával is.
*
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítom, feldarabolom.
Lehet karikára, hasábra is vágni őket, de én a vékony csíkokra ( zsülienre ) vágott zöldségeket kedvelem, esztétikai okból, és azért, mert így időt spórolunk, ugyanis így felvágva gyorsabban megfőnek.
Először a hagymát pároljuk meg kevés olíva olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megsózzuk.
Felöntjük csirke, vagy más alaplével, de adható hozzá víz is, amibe leveskockát teszünk.
Először a sárgarépát, majd később a gombát, és a többi zöldségfélét tesszük a lébe.
Én fagyasztott zöldborsót, és zöldbabot használtam, de jó hozzá a friss is.
Ha frisset főzünk bele, azt a sárgarépával együtt tegyük a lébe!
A darabolt paradicsom, és a paradicsompüré is a levesbe kerül.
Hozzáadom a durvára vágott újhagymát, a finomra vágott bazsalikom, és oregánó leveleket, és felfőzöm.
Külön, sós, lobogó vízben kifőtt spagetti, vagy másféle tésztára szedem, és frissen borsot őrlök rá.
Blogomban még több információt olvashatsz: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2015/02/minestrone.
html