Milánói spagetti, ahogy én készítem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg darált hús
15 dkg gomba
1 kis üveg sűrített paradicsom ( 80 g.)
1 tk. oregano
1 tk. kakukkfű
1 kk. rozmaring
1 tk. bazsalikom
1 tk. majoránna
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej lila hagyma
2-3 ek. ketchup
2 szem édesítő tabletta
2 ek. olaj

bors
35 dkg. spagettitészta
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt

*

Elkészítés:

Az összeaprított lila hagymát az olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, nagy lángon fehéredésig kevergetjük, majd belerakjuk a fűszereket, az édesítőt, a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pici vizet aláöntve, lefedve pároljuk.
Amíg fő, addig a tésztát,( tetszés szerint összetördeljük ) bő, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, leöblítjük, leszűrjük.
Ha majdnem készre főtt a hús, beletesszük a gombát, tovább pároljuk,( kb. 10 perc ) hozzáadjuk a ketchupot, ha szükséges utána ízesítünk, még egyszer felfőzzük és levesszük a tűzről.
A sós vízben kifőzött tésztával és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Sokkal finomabb, mint a bolti!
Jó étvágyat hozzá!
saját recept

Milánói spagetti, ahogy én készítem