Milánói spagetti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Milánói spagetti

Recept leírás:

Hozzávalók:

•    30-40 dkg darát sertés hús
•    1 doboz hámozott egész vagy darabolt paradicsom (Spár, Lidl)
•    fél liter dobozos paradicsomlé (Spár, Lidl)
•    1 db kisebb és 1 db nagyobb fej hagyma
•    1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
•    1 babérlevél
•    2 gerezd fokhagyma
•    egy ek. cukor
•    1 db húsleves kocka (el is maradhat)
•    só, bors
•    olaj
•    0,50 kg spagetti
Tetejére
•    20 dkg reszelhető sajt
•    csipet Parmezán sajt reszelt (Spar zacskós vagy szóró dobozos)

*

Elkészítés:

1.    Először a szószt készítem el. A kisebb hagymát egészen apróra vágom. Kevés olajon megpárolom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is és felöntöm a paradicsomlével, a darabolt vagy egész paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Ha megfőtt kidobom belőle a babérlevelet.
2.    A nagyobb hagymát apróra vágom, és kevés olajon elősütöm majd fehéredésig és morzsálódásig sütöm benne a húst. Ráöntöm az elkészített szószt és 10-15 percig sűrűn kevergetve (fröcsög, ha nem kevered) együtt főzőm kisebb lángon.
3.    A spagettit al dante (roppanósra, nem nagyon puhára) főzőm. Ha azonnal tálalom, akkor nem öblítem le, hanem ráteszem a tányérra szedett tésztára a szószt és a reszelt sajtot. Így a sajt a meleg tészta hőjétől ráolvad.

Milánói spagetti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Milánói spagetti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!