Hozzávalók:
4 kicsontozott karaj szelet
só
1 tojás
liszt
morzsa
zsír vagy olaj a kisütéshez
2 szelet sonka
15 dkg gomba
2 ek. olaj
1 közepes paradicsom konzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. bazsalikom
1 kk. oregáno
1 kk. kakukkfű
só
bors
kevés cukor
10 dkg reszel sajt
15 dkg makaróni
*
Elkészítés:
A húst a szokásos módon, klopfolom, besózom, lisztbe, tojásba, morzsába forgatom és nem túl bő, forró zsírban, hirtelen kisütöm. Szelet húst sosem szabad bő zsírban sütni, mert összeugranak a rostjai és rágós lesz. A milánói szószhoz a hagymát kockára vágom, a fokhagymát vékonyra szeletelem és az olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott sonkát, azzal is pirítom kicsit, majd a felszeletelt gomba következik. Sózom, borsozom, a gomba ettől levet enged, ebben puhára párolom, ha kell pici vizet teszek még alá. Közben bő, sós, olajos vízben kifőzöm a makarónit, de vigyázni kell, nem szabad szétfőzni, lehessen harapni. Amikor puha a gomba, hozzáteszem a kevés vízzel felengedett sűrített paradicsomot, a fűszereket, sót, borsot és pici cukrot is. Jól összeforralom, ha kell még kevés vizet öntök hozzá, mártás sűrűségűnek kell lennie. Összekeverem a mártást a makarónival, a hús mellé szedem, reszelt sajttal megszórva tálalom.