Milánói rakott hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Haladó

Milánói rakott hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

0,5 kg csont nélküli sertéskaraj,
vagy csirkehús ( mell, kicsontozott comb)
1, 5 kg burgonya
100 gr füstölt reszelt sajt
2 dc tejszín
1 dc olaj

őrölt feketebors

*

Elkészítés:

A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, és a felforrósított olajon hirtelen megsütöm. Kiszedem az olajból, és félreteszem.  Közben a burgonyát megtisztítom, és karajokra vágom.
Egy közepes tepsit egy kevés olajjal kikenek, a felkarikázott burgonyával kirakom, megsózom. Erre szépen rárakosgatom a hússzeleteket, megszórom a reszelt sajttal, rálocsolom a tejszínt, meg a maradék olajat, ami a húsból visszamaradt. Letakarom alufóliával, és 180 fokos előmelegített sütőben sütöm 45 percig. Azután az alufóliát a tepsiről leveszem, majd a húst szép pirosra megsütöm.

Milánói rakott hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Milánói rakott hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!