Milánói makaróni másképpen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Milánói makaróni másképpen

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50  dkg makaróni tészta
50 dkg darált hús ,sertés lapockából
15 dkg sampinyon gomba,
15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka),
2 dl  paradicsompüré, nálam házi készítésű
10 dkg reszelt parmezán sajt,
7 dkg vaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 marhahúsleves-kocka,
1      teáskanál cukor,
fél dl  étolaj
1-1       púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom,
pici rozmaring és kakukkfû,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
1 tk piros paprika

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfõzöm. Az olajon fehéredésig pirítom a darált húst ,közben egy kis vízzel felengedem és meghintem a piros paprikával. A vízzel készre főzöm Eközben a  vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom. Ezt a szószt botmixerrel pürésítem . Ezután ráöntöm a husira és  beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

Milánói makaróni másképpen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Milánói makaróni másképpen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!