Mikulások, mézeskalácsból – gluténmentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Mikulások, mézeskalácsból – gluténmentesen

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg rizsliszt
12 dkg méz
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
csipt só
12 dkg darált mandula/dió
1 tk kakaópor
Díszítés:
1 db tojásfehérje
15-20 dkg porcukor
1 ek citromlé
cukorgyöngy
mandula/dió
piros ételfesték

*

Elkészítés:

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad.
A lisztet a sütőporral, a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk.
1 órát pihentetjük.
Egy kb 28 cm-es kör alakra nyújtjuk ki ( tortaformában is lehet ), előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, még melegen 8 cikkbe vágjuk.
Elkészítjük a cukormázat : a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.
(A megadott mennyiséghez képest a tojás nagyságától függően 2-5 dkg-mal eltérhet ).
A máz felét pirosra festjük, a többi marad fehér.
( Mindenki kedve, türelme szerint díszítheti, én a sapkákat pirosra festettem, a szakálla, a szeme fehér lett, és a ruhájának a szegélye.
A kezei nálam negyed dióból készültek, mandulából még mutatósabb !
A gombjai francia drazséból vannak.
)

Mikulások, mézeskalácsból – gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mikulások, mézeskalácsból – gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!