Hozzávalók:
300 g marha vagy báránycomb (én sertéshúsból szoktam)
1 nagy fej vöröshagyma
5 ek.olaj
1 ek. pirospaprika
1 ek. paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
½ kk. őrölt köménymag
250 g burgonya (most újburg.-ból készítettem)
250 g zöldbab
só, bors, 1 babérlevél
2 ek. liszt
2 dl tejföl
1 kis csokor kapor
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. A meghámozott, finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az áttört fokhagymát és a köménymagot, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Közben megtisztítjuk a burgonyát és a zöldbabot, ez utóbbit 3 cm-s darabokra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, és külön-külön lábaskában, 6-6 dl enyhén sós vízben puhára főzzük (a burgonya levébe beledobjuk a babérlevelet), főzőlevével mindkettőt a húshoz adjuk. A lisztet simára eldolgozzuk a tejfölben (először a forró levesből kiveszünk a habaráshoz egy kis adagot – hőkiegyenlítést végzünk), a leveshez keverjük, szelíd tűzön 5 percig forraljuk, utánasózzuk (ha szükséges), borsozzuk. A babérlevelet kidobjuk, a kaprot finomra vágjuk, és megszórjuk vele a leves tetejét.
Forrás: Nők Lapja