Hozzávalók:
20 dkg bárány, 20 dkg marha, 20 dkg sertéshús darálva, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 tk szódabikarbóna, kevés csombor (borsikafű), 1 szál kakukkfű.
A salátához: 1 kis fej káposzta, 1 fej lilahagyma, 3 db kisebb sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, 2 ek balzsamecet, 2 ek extra szűz olivaolaj, 1 dl szódavíz.
*
Elkészítés:
Mics : A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, 1 tk.
szódabikarbónával jól összedolgozzuk.
Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Muzsdéj : 4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, Kevés szódavízzel, és oliva olajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.
A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külön – külön megsózzuk.
Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük.
Borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá.
Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, ( muzsdéj ) és a balzsamecetet.
Jól összekeverjük, és míg sül a hús állni hagyjuk.
Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.
