Hozzávalók:
60 dkg rizsliszt
2 ek nyírfacukor
10 dkg kókuszzsír
30 dkg vegyes virágméz
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
2 tk szódabikarbóna
2 db tojás
A díszítéshez: (íróka)
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Karácsonyi motívumokat szúrunk belőle.
Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük.
Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, írókával díszítjük.
Ha ajándékba szánjuk, miután teljesen kihültek, és a máz is megszilárdult, celofánba csomagoljuk.
Amennyiben a fára szeretnék aggatni a méziket, akkor miután kivettük a sütőből, egy kötőtű, vagy hurkapálcika segítségével fúrjunk lyukakar rájuk !