Mézespuszedli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Mézespuszedli

Mézespuszedli

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

25dkg porcukor
1ek zsír
3 tojás sárgája
1ek mézeskalács fűszerkeverék
25dkg langyos méz
másfél ek szódabikarbóna
75dkg liszt
1-2 dl tej
Töltelék:
zselés cukorka
Máz: tojásfehérje porcukor
étcsoki kókuszreszelék

*

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A porcukrot,fűszerkeveréket jól kikeverjük a tojások sárgájával,és a zsírral,hozzáadjuk a langyos mézet,és az egészet jól összedolgozzuk a liszttel,és annyi tejjel,hogy könnyen formálható tésztát kapjunk.
Pár órát pihentethetjük,de nem fontos.
Kis golyókat formálunk belőle és sűtőpapíros lemezre tesszük nem túl közel egymáshoz,mert terülni fognak..
Betölthetjük zselés cukorkával(lásd a képen)Én a felét töltöttem most,a másik felét kinyújtottam 6-7mm vastagra,és kis szíveket szúrtam belőle.
150-160 fokos sütőben kb 15 percig sütöttem.Fontos,hogy szép lassan süljenek,mert megéghet..
Amikor kihülnek beforgathatjuk tojásfehérjéből és porcukorból vert kemény habba,vagy olvasztott csokoládéba,és kókuszba.Száradás után zárható dobozban tároljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézespuszedli