Hozzávalók:
Mézes puszedli.
Hozzávalók: 1 db
6ek. méz /25dkg./ 60dkg. liszt. 2kk. szódabikarbóna, 1ek. fahéj. 1/2kk. őrölt szegfűszeg, ½ kk. őrölt gyömbér.1-2 ek. tejfel.
Máz: 2 b
*
Elkészítés:
Elkészítés. Az egész tojást, a kettő tojás sárgáját 5dkg. zsírt és a 15 dkg, kristály cukrot habosra keverjük. majd hozzá adjuk a 6 ek. mézet tovább keverjük és végül a száraz hozzá valókat is hozzá adjuk.1-2 ek. tejfellel közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1-2 órára hűtő szekrényben pihentetjük. Elkészíthetjük előző este és másnap lisztes kézzel kis golyókat formázunk és sütő papírral bélelt tepsibe KB: 1/2cm. vastagra ellapítjuk. közepesen meleg sütőben , sütőtől függően 12-17perc alatt világosra sütjük. Amíg sül a tészta a kettő tojásfehérjéből és a 20dkg, cukorból gőz felett kemény habot készítünk és a kisült tésztát még melegen beleforgatjuk, a fölösleges habot kézzel lehúzzuk. Sütő papírra tesszük és hagyjuk megszáradni. Egy nap pihenés után finom puha és sokáig eláll
Jó étvágyat kívánok.


