Mézespuszedli.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

17

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Mézespuszedli.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Mézes puszedli.
Hozzávalók: 1 db
6ek. méz /25dkg./ 60dkg. liszt. 2kk. szódabikarbóna, 1ek. fahéj. 1/2kk. őrölt szegfűszeg, ½ kk. őrölt gyömbér.1-2 ek. tejfel.
Máz: 2 b

*

Elkészítés:

Elkészítés. Az egész tojást, a kettő tojás sárgáját  5dkg. zsírt  és a 15 dkg, kristály cukrot habosra keverjük. majd hozzá adjuk a 6 ek. mézet tovább keverjük és végül a száraz hozzá valókat  is hozzá adjuk.1-2 ek. tejfellel  közepesen lágy tésztát  gyúrunk. 1-2 órára hűtő szekrényben pihentetjük. Elkészíthetjük előző este és másnap lisztes kézzel kis golyókat formázunk és sütő papírral bélelt tepsibe KB: 1/2cm. vastagra ellapítjuk. közepesen meleg sütőben , sütőtől  függően 12-17perc alatt világosra sütjük. Amíg sül a tészta a kettő tojásfehérjéből és a 20dkg, cukorból gőz felett kemény habot készítünk és a kisült tésztát még melegen beleforgatjuk, a fölösleges habot kézzel lehúzzuk. Sütő papírra tesszük és hagyjuk megszáradni. Egy nap pihenés után finom puha és sokáig eláll
Jó étvágyat kívánok.

Mézespuszedli.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézespuszedli.