Hozzávalók:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaópor
A krémhez: 2 vanília
1 puncspuding+ 3 dl tej
30 dkg margarin
20 dkg porcukor.
Csokimáz: 10 dkg
*
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a tejfölt, a kakaóport, jól kidolgozzuk, 4 egyenlő részre osztjuk, fél órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtjuk.Zsírozott sütőlemezen világosra sütjük..
Eddig Péter Jánosné receptje alapján dolgoztam.
Krém:A pudingokat elkeverjük a tejjel, 15 percig állni hagyjuk, majd keményre felfőzzük, hűtjük.
A hideg pudinghoz-a vaníliához 20 dkg margarint, 13 dkg porcukrot, adunk, a puncshoz 10 dkg margaint 7dkg porcukrot. A kész krémekkel megkenjük a lapokat.Középen lesz a puncs réteg, alatta, fölötte a vanília. adunk.
Leönthetjük csokoládéval.A csokit az olajjal meglangyosítjuk, ráöntjük a legfelső lapra. Másnap szeleteljük.