Hozzávalók:
A tésztához
· 20 dkg méz
· 15 dkg margarin
· 25 dkg porcukor
· 3 db egész tojás
· 1 teáskanál szódabikarbóna
· ½ csomag mézeskalács fűszerkeverék
· 75 dkg sima liszt
*
Elkészítés:
Elkészítés
A margarint és a mézet összemelegítem, de csak annyira, hogy a margarin elolvadjon, és jól keverhető legyen.
A cukrot a tojásokkal, a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával jól kikeverem, majd ezt és a mézes anyagot összekeverem, és lassan adagolva hozzá a lisztet összeállítom a tésztát. Egy nagyon klassz, lágy tésztám lesz,.
Abban az edényben, amiben összeállítottam letakarom, és 1 vagy akár 2 napot is pihentetem. Feldolgozás előtt kisebb adagokban jól átgyúrom, hogy ne legyen levegős és 2-3 mm vastagra kinyújtom, szaggatom 160-180 C° -on 8-10 percet sütöm. Vigyázni kell mert hamar megég!