Hozzávalók:
Tészta
1 kg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 tojás
Díszítés
1 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé
vagy
ízlés szerint dióval díszítjük
*
Elkészítés:
Tészta A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk.
Jól meglisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb.
10 percig sütjük.
Díszítés A kristálycukrot az étkezési keményítővel összekeverjük.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukorral elkevert étkezési keményítőt és citromlevet.
Sűrűn folyós állagú legyen.
Ha dióval díszítjük azt sütés előtt a kiszaggatott mintára tesszük.