Mézeskalács ládikó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Mézeskalács ládikó

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Vastagabb papírból elkészítjük a sablont, amit a tésztára helyezve körbevágunk.
A hatszögből (21 cm átmérőjű körből kialakított szabályos hatszög ) kettő darab kell, a téglalapból (9 x 7 cm) pedig hat.
Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük.
Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, először írókával díszítjük a lapokat, majd ha teljesen megszáradtak, összeállítjuk, és az íróka segítségével összeragasztjuk azokat.
A maradék tésztából karácsonyi motívumokat szúrhatunk ki, és ezekkel meg is tölthető a doboz.

Mézeskalács ládikó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézeskalács ládikó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!