Mézeskalács-Húsvétra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Mézeskalács-Húsvétra

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 dkg kókuszliszt
8 dkg tápióka keményítő
8 dkg szezámliszt
8 dkg darált dió
7 g konjacliszt
1 mk szódabikarbóna
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
12 dkg folyékony méz
1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír
A díszítéshez: 1 tojás fehérje
kb 20 dkg nyírfaporcukor

*

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.
Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük.
A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük fél órára.
A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, és foylamtosan alul-fölül lisztezve, fél cm vastagságra nyújtjuk.
Kb 2-2, 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb.
8-10 p erc alatt megsütjük.
Kb 40 db mézeskalács lesz belőle.

Mézeskalács-Húsvétra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézeskalács-Húsvétra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!