Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és sima tésztává gyúrjuk.
Lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kb.
3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
Elővesszük az kinyomtatott házikó sablont.
Rátesszük a kinyújtott tésztára és kivágjuk a körvonla mellett.
Ovatosan beletesszük sütőpapőírral bélelt tepsibe.
Vékonyan lekenjük őket a felvert tojással majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb.
15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk őket 1 percig hűlni, majd a kikevert tojásfehérjével vékonyan lekenjük.
Ettől lesz szép fényük.
Az összeragasztáshoz és a díszítéshez sima masszává keverjük a porcukrot a tojásfehérjével és ezzel összeragasztjuk az elemeket.
Végül a porcukros díszítőmasszával ízlésünknek megfelelően dekoráljuk a házikót.