Hozzávalók:
20 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 púpos teáskanál szódabikarbóna
1 púpos teáskanál mézes fűszerkeverék
70 dkg finomliszt
Díszítéshez:1 db tojásfehérje
-3 ek kókuszreszelék
-különböző színű dekortollak
*
Elkészítés:
Egy tálba belemérjük először a mézet, vajat, cukrot, hozzáütjük a tojásokat, a mézes fűszerkeveréket ( liszten és a szódabikarbónán kívül mindent ), és jól kikeverjük.
Utána hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle Letakarva ( ne száradjon ki ), 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd utána alaposan átgyúrjuk a cipókat mielőtt kinyújtjuk.
Lisztezett deszkán kb.
2-3 mm vastagságra nyújtjuk és harang szaggatóval kiszúrjuk, majd szívószál segítségével tetejénél kiszúrkáljuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, sütőpapíros tepsire rakjuk a kiszúrt tésztákat, és 8-10 perc alatt kisütjük.
Amikor kisült, tojásfehérjével lekenjük a fekét, kókuszreszelékbe mártjuk, majd egy kis idő után dekortoll segítségével díszítjük.
Cérnával akasztókat készítünk rá.