Mézeskalács falu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Nehéz

Mézeskalács falu

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A mézet a cukorral és a vajjal lábasba tesszük, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor elolvad, majd kihűtjük.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral a kakaóval a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a kihűlt mézes részhez keverjük.
Fóliába csomagolva 1 órára hűtőben pihentetjük.
Ez idő alatt elkészítjük a sablonokat.
Háztető : 17×10, 5 cm ( kétszer ) Hosszanti fal : 14×6, 5 cm ( kétszer ) Homlokzat : 9×6, 5 – a tetőrész : 6 cm ( kétszer ) Kémény1 : 3, 5×5 cm ( egyszer ) Kémény2 : 3, 5×3, 5 cm ( egyszer ) Kémény3 : 3, 5x2x5 cm (a ferde felületre !
kétszer ) A tésztát lisztezett deszkán kb.
5 mm vastagságra nyújtjuk.
A sablonok segítségével kivágjuk a ház részeit, az egyik homlokzati elemből az ajtót, a másikból az ablak helyét.
Margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőlemezre fektetjük, 200 °C-on 10-15 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük.
A tojásfehérjéket kissé felverjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot.
Papírtölcsérbe vagy nejlonzacskóba töltjük, aminek a sarkát kivágjuk.
Összeállítjuk a kéményt, a cukormáz segítségével.
Hagyjuk megszáradni.
Majd összeállítjuk a házfalakat és a tetőt is.
Hagyjuk száradni.
A tetőt vékonyan megkenjük cukormázzal, és gumi -, illetve.
zselécukorral díszítjük.
A maradék tésztából fenyőfákat vagy bármilyen karácsonyi motívumot szúrunk ki, és a megmaradt cukormázzal díszítjük.

Mézeskalács falu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézeskalács falu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!