Hozzávalók:
-1 1/2 dl méz
-20 dkg porcukor
-25 dkg margarin
-1 cs mézeskalács fűszer
-3 db tojás
-2 tk szódabikarbóna
-0.5 cs sütőpor
-90 dkg liszt
-1 cs színes drazsé cukor
-10 dkg mandula
*
Elkészítés:
Liszthez adjuk a mézet, tojásokat, margarint, fűszereket, porcukrot jól összedolgozzuk és fél órát pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.
Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet ( ezek a bagoly szemei ).
Ketté vágott mandula az orra.
Egy -egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és készre sütjük.