Hozzávalók:
1 kg liszt,15 dkg cukor,38 dkg méz,25dkg ráma,fél csomag mézeskalács füszer,1 mokkáskanálnyi szódabikarbona,1 tojás
*
Elkészítés:
A mézet lassú tüzön a margarinnal és a cukorral össsze olvasztom.Amig hül,összekeverem egy tálba a száraz hozzá valókat.Amikor már csak langyos a mézeskeverék,hozzá öntöm a füszeres liszthez.,és hottá rakom a tojást is.Alaposan összedolgozom,majd 1-2 órát hüvős helyen pihentettem.Szaggatáskor ,a tésztával kis adagokba dolgozunk
Sütéskor ,melegitsük elő a sütöt,a formákat sütőpapiron süssük..
Legalább 1 cm,távolságra egymástól.Akkor jó amikor a széle kezd kapni.
Teteje–1 tojásfehérje,kis citromleve,16dkg porcukor,mazsola vagy más diszités.


