Hozzávalók:
400 g sima liszt
120 g méz
160 g porcukor
100 g vaj vagy margarin
2 tojás
1 kk mézeskalács fűszer,
1/2 citrom reszelt héja
1 kk szódabikarbóna
*
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabb-t és a fűszerkeveréket tálba tesszük.
A mézet a vajjal felolvasztjuk és összeleverjük a felvert tojásokkal.
Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
Vizes kendővel letakarni és 1 órára hűtőbe pihentetni.
Kinyújthuk, formákra szaggatjuk és tepsire rakjuk.
Sütjük.
( vigyázz !!!
gyorsan sül ) Ha kivesszük a sütőből akkor kenjük meg felvert tojással amibe tettem kevés porcukrot és tejet is.
Mázhoz tojás fehérje felvert habja, porcukor és citrom leve.
Olyan állaga legyen, hogy jól nyomható legyen, de ne follyon szét.