Mézes zoldséges csirkehús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Mézes zoldséges csirkehús

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fél kilónyi filézett csirkehús
1 evokanál étkezési keményíto
2 evokanál szójaszósz
1 evokanál méz
4 evokanál fehérbor
300 gramm gyalult fejeskáposzta
1 kis borsókonzerv
1 kis kukoricakonzerv
olaj, kari fuszer  / curry /, só, orolt feketebors

*

Elkészítés:

Ezt a receptet talán húsz éve kaptam a barátnomtol, már nagyon régen nem készítettem, pedig nagyon finom, kiadós és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
A csirkehúst kockákra vágjuk, meghintjuk az étkezési keményítovel és megkeverjuk.
A mézet , a szójaszószt és a bort osszekeverjuk és ráontjuk a húsra, legalább fél órát állni hagyjuk.
Kevés olajon hirtelen megsutjuk a húst, majd tányérra szedjuk és melegen tartjuk.
A megmaradt olajos húslére dobjuk a vékonyra szeletelt káposztát, megszórjuk kari porral /curry/ és pirítjuk. Pici vizet ontunk alá, pár csepp szójaszószt teszunk rá és félpuhára dinszteljuk. Majd hozzáadjuk a húst, kukoricát és a borsót, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és puhára pároljuk.
Én roppanósra készítettem a káposztát, úgyhogy ez tíz perc volt.

Mézes zoldséges csirkehús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes zoldséges csirkehús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!