Mézes- szezámos csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsófi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Mézes- szezámos csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 csirkemell csont nélkül
1 csésze liszt
1 csésze étkezési keményítő
1 tojás
1 sütőpor
fokhagymás olaj
víz
½  pohár ketchup
méz
cukor
ecet
szezámmag

*

Elkészítés:

Elkészítés: A csirke mellet felkockázzuk és enyhén be sózzuk.
A lisztet, étkezési keményítőt, tojást, sütőport, sót, 2 ek  kanál fokhagymás olajat összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű  palacsinta tészta állagú legyen.
A húst ebben a palacsinta tésztába mártjuk és olajba kisütjük.
Közben elkészítjük a szószt egy kislábasba rakjuk a ketchupot, 4-5 ek mézet 2-3  ek kanál cukrot 1 ek kanál ecetet 1-2 ek szezámmagot és az egészet összemelegítjük.
A kisült bundás húsokat a szószba forgatjuk.

Mézes- szezámos  csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes- szezámos csirke