Hozzávalók:
250 gramm szezámmag
200 gramm aszalt sárgabarack
100 gramm aszalt szilva
50 gramm mazsola
4 evőkanál méz
*
Elkészítés:
A szezámmagot kicsit megpirítjuk szárazon, majd miután kihűlt, felét kávéőrlőn ledaráljuk.
Az aszalványokat mosás, lecsöpögtetés után apróra vágjuk, majd mindent összekeverünk és a mézet hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Ezután fóliával bélelt kisebb tepsibe (kb.18 x 24 cm-esbe) elterítjük és hűtőbe tesszük néhány órára. Így szól az eredeti recept.
Ám én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és előmelegített forró sütőben negyed órát pirítottam. Mikor szép kérges volt a teteje kivettem, kihűlés után lehet szeletelni.
Én inkább sok apró kockára metéltem, mert gyermeknap alkalmából több kisgyereknek osztottam szét.
Mivel elég tömény, elég is belőle a kisebb falat egyszerre.