Hozzávalók:
25 dkg ricotta
40 g méz
1 mk friss citromlé
1 citrom reszelt héja
4 szem kajszi
1 tk cukor
1 tk vaj
levendulavirágzat
Díszítéshez még: mazsola/aszalt szilva
fahéj
citromfűlevél
*
Elkészítés:
A ricottát kikeverjük a 40 g mézzel, citromlével, citromhéjjal.
Tálalás előtt a barackokat elkészítjük.
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd rászórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vajat.
( szerintem tárcsán, vagy grill tálcán is is készíthető.
) A barackokat a vágott oldalukkal lefelé helyezzük a vékony vajas karamellre.
2-3 percig grillezzük, közben időnként megmozgatjuk őket finoman, hogy ne tapadjanak le.
A karamellre szórjuk a finomra vágott pár sziromnyi levendulát, hogy a barackok átvegyék az aromáját.
Tálalás : a kihűlt barackokat tálra rendezzük, majd a mézes-citromos ricotta krémet habzsákba töltjük, és a barackokra diónyi rózsát nyomunk.
Fahéjjal megszórjuk, mazsolával vagy aszalt szilva darabkákkal és citromfű levelekkel díszítjük !