Mézes puszedli újraértelmezve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

12

Nehézség

Könnyű

Mézes puszedli újraértelmezve

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg datolya magozva
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
1 db L-es tojás
1 db tojás sárgája
2 ek szezámmagliszt
2 ek darált dió
3 ek GM zabpehelyliszt
1 evőkanál méz
fél mokkáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
3 ek porXukor vagy eritritpor
1 tojás fehérje

*

Elkészítés:

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.
Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát.
A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét, kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük.
Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.
Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Mézes puszedli újraértelmezve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes puszedli újraértelmezve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!