Hozzávalók:
Hv: Kb 30dkg liszt, 2 ek bourbon vanilliás cukor, 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió, gyömbér, őrölt szegfűszeg, őrölt szegfűbors, őrölt fahéj, 2 ek cukrozott kakaó, 1 kiskanál szódabikarbóna, kb 10 dkg ráma margarin, 2-3 csurgatásnyi evőkanál méz (nem bolti), 1 tojás, 1 cirtom reszelt héja.
*
Elkészítés:
Elk: A száraz részeket összekeverjük, a mézet feolvasztjuk a a margarinnal, ráöntjük a száraz részre, hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk, nem túl kemény tésztát kell, hogy kapjunk, amit két evőkanál segítségével a kipapírozott muffinformák mélyedéseibe adagolunk.
Ne rakjunk egy mélyedésbe túl sokat, a szódabikarbónától megemelkedik.
Tűpróbáig sütjük.
Nem kell sokáig sütni KB 20 perc.
Amint kihül lehet fogyasztani.
Előnye, hogy valódi mézzel kevés cukorral készül, és sok bolti mézes puszedlivel ellentétben pihe puha.
Az illata hívogató.
Jó étvágyat hozzá.
Ez a süti saját recept, szerencsére telitalálat

