Hozzávalók:
2,5 kg. sertésoldalas,
1 fej fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg. krumpli,
5 fej vöröshagyma.
*
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket megpucoltam, hosszában kettévágtam, keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggattam, majd megtűzdeltem egyenletesen fokhagymával.
A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekevertem, majd egyenletesen bekentem vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumpli meg lett tisztítva, és a tepsibe lett sorakoztatva.
A krumplihasábok közé negyedelt hagyma került, meg lett sózva, és kevés bors lett rá őrölve, majd a tetejére lett téve a bepácolt oldalas.
(ha tehetitek előtte éjszaka kenjétek be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek) Fólia alatt sült, míg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet engedett a hagymás krumpli alá.
A legvégén rövid időre le lett véve a fólia, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezett.