Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé
1 vöröshagyma
3 g fokhagyma
3 ek méz
3 ek mustár
5 dl főzőtejszín
darabka vaj
só
bors
köret:
2 sárgarépa
1 lilahagyma
3 ek olaj
25 dkg rizs
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a serpenyőbe dobunk egy darabka vajat, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük minden oldalát.
Hozzáadjuk a mézet, mustárt, 1-2 percig rotyogtatjuk.
Belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt összefőzzük.
Ha nem sűrűsödne be kellőképpen egy evőkanál liszttel sűrítjük.
Közben megfőzzük a rizst.
A felszeletelt lilahagymát és a vékony csíkokra vágott sárgarépát, kevés olajon puhára pároljuk.
Összeforgatjuk a párolt rizzsel.