Mézes mustáros csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Mézes mustáros csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db. csirke felső, alsó comb, vagy 4 egész comb,
1 kanál mustár,
1 kanál méz,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
2 kanál olaj,
1 kiskanál só, kevés frissen őrölt bors.

*

Elkészítés:

A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük.
Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.
Mézből, mustárból, olajból, pirospaprikából kencét készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat.
A maradék keveréket félretesszük.
A csirkecombokat tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét átkenjük.
Ezt akár többször is megismételjük, és az utolsó kenegetés után a borítás nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.
Illik mellé a krumplipüré, a petrezselymes burgonya, vagy a tepsis hagymás krumpli is.

Mézes mustáros csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes mustáros csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!