Mézes-meggyes rakott kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Mézes-meggyes rakott kalács

Mézes-meggyes rakott kalács

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 üveg magozott meggybefőtt
8 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone (vagy krémes túró)
3 dl tej
8 dkg méz
50 dkg kalács

*

Elkészítés:

A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz.
A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele.
Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém.
Jól lehűtve tálaljuk.
Ezzel a desszertel nyertem egy wellness hétvégét…a szálloda megtartja az étlapján 🙂

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes-meggyes rakott kalács