Mézes meggydzsem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Mézes meggydzsem

Mézes meggydzsem

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

meggy
méz ízlés szerint (2 liternyi dzsemhez kb. 20-25 dkg)
1 cs. Dr. Oetker zseléfix 3: 1 (1,25 kg gyümölcshöz elegendő ez a mennyiség)

*

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és feltesszük a 7,5 literes Mesterszakács Füles főzőedénybe főni. Én közben míg melegedett a rúdmixszerrel kicsit pépesítettem.
Ezután belekeverjük a zselésítőt és forrástól számítva 5 percig főzzük, közben folyamatosan keverjük.
Miután levettük a tűzhelyről belekeverjük a mézet, de ezzel már nem főzzük, hanem azonnal üvegekbe szedjük és jól lezárjuk a tetővel.
A lezárt üvegeket azonnal fejre állítjuk. Szépen megtöltjük így az üvegeket.
Hagyjuk kihűlni és a polcra sorakoztatjuk.
Nem kell dunsztolni!
A lekvár eltevés sikerének titka a tisztaság.
Az üvegeket vagy forró vizes fazékban főzzük ki, vagy öntsünk beléjük 2 ujjnyi vizet, és 3 percig mikrózzuk. A fedeleket is nagyon alaposan, esetleg ecetes vízben mossuk át, hogy biztosan elpusztítsunk minden mikro-organizmust, ami a lekvár megromlásához vezethetne.
Javasolnám a KoMiTo Sol ’Putz’ használatát, amely ezüst tartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes meggydzsem