Mézes-mákos torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Mézes-mákos torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Mézes lap: 1 db
Piskóta: 5 db
Krém: 6 dl

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A lapokhoz a tojást, a Rama Vajas ízt, a cukrot, a mézet, a tejfölt habosra kavarom a tűzhelyen ( vízgőz  felet csak langyosra melegítem). Ezután összedolgozom a szódabikarbónás liszttel. Puha állagú tésztát kell kapni. 2 részre osztom, kerek formára nyújtom, és lisztezett tortaforma hátulján, 170 C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt kisütöm. A piskótához habosra kavarom a tojássárgáját a cukor felével és a vízzel, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem. Összekavarom, majd beleszitálom a sütőporos lisztet és a szemes mákot. 170-180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. A krémhez 1 dl tejjel elkavarom a pudingport és a tojássárgáját, közben a maradék tejet felforralom a vaníliával, majd megfőzöm benne a pudingport. A Rama Vajas ízt a porcukorral habosra kavarom, majd a kihűlt pudinghoz adom a rummal együtt. A krém harmad részével megkenem az egyik mézes lapot, ráteszem a mákos piskótát, ezt megkenem a krém másik harmadával, majd befedem a másik mézes lappal. A torta tetejét és oldalát a maradék krémmel vonom be. A díszítéshez 10 dkg cukrot aranyszínűre karamellizálok, beleszórom a durvára vágott diót, miután kihűlt, összetöröm, a torta tetejére szórom.

Mézes-mákos torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes-mákos torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!