Hozzávalók:
Mézeslapokhoz: 5 dkg
Mákos piskótához: 10 dkg
Krémhez: 10 dl
Díszítéshez: 5-10dkg durvára vágott,pörkölt dió,és egy kevés csokoládé.
*
Elkészítés:
A mézes tésztához felolvasztjuk a vajat,a mézet,a cukrot,majd hozzákeverjük a tojást és a szódabikarbónát.
Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a lisztet és jól átgyúrjuk.
kb 24×30-as tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
A mákos tésztához habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával,hozzátesszük a vizet az olajat,még ezzel is keverjük egy kicsit.
Ezután jöhet bele a mákkal és a sütőporral elkevert liszt,majd a végén a 3 tojásfehérjéből felvert kemény hab finoman,hogy ne törjön össze.Abban a tepsiben sütjük aminek a hátán a lapokat.
A krémhez a cukros tejben felfőzzük a pudingokat,ha kihült hozzákeverjük a habosított margarint.
Összeállítás:A krémből egy keveset kiveszünk a süti tetejéhez.A többit elfelezük.Az alja mézeslap erre jön a krém,majd a mákos piskóta,megint krém és a másik mézeslap.
Tetejét vékonyan lekenjük a félretett krémmel és durvára vágott,pörkölt dióval megszórjuk,majd egy kevés csokit olvasztunk és lecsurgatjuk vele.Ha nem akarunk a tetejével vesződni akkor nem kell rá a krém porcukorral hintve is mutatós és finom.