Hozzávalók:
A tésztához:
2 db tojás
3 ek porcukor
4 ek langyos méz
5 dkg vaj
30 dkg Miklós’ Universal mix liszt
15 dkg Nutri Free mix per Dolci liszt
5+2 ek tej
1 csapott tk szódabikarbóna
1 ek citromlé
2 ek kakaó
Krém: 2 x 40 g (2 cs) vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tk kakaó
Máz:
1 db tojásfehérje
½ db citrom leve
20 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A liszteket egy tálba szitáljuk, a közepébe tesszük a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 ek kakaót, amit előtte 2 ek tejjel elkeverünk.
2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25×30 cm), majd megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot.
Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaót keverünk, így kétféle krémet kapunk.
Összeállítjuk a süteményt: barna lap, sárga krém, sárga lap, barna krém, sárga lap, sárga krém, barna lap, citrommáz.
A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A tésztát elég vékonyra kell nyújtani, de sülés közben a duplájára fog nőni.
Én a sütőpapírra ki szoktam rajzolni a méretet, és a papíron nyújtom ki a tésztát, a fölösleges részt levágom, majd a papírral együtt teszem a tésztát a sütőlapra.
180 fokon kb.
7-8 perc alatt sül meg egy lap, de figyelni kell.
(24 szelet, 90 perc).