Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg méz
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
50 dkg finomliszt
3 g szódabikarbóna
Krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál búzadara
20 dkg porcukor
20 dkg vaj/margarin
Továbbá:
baracklekvár a töltéshez
Tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
2-3 ek. napraforgó olaj
*
Elkészítés:
Kimérjük a mézet, hozzáadjuk a zsírt, és az egészet összeolvasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a porcukrot. Adunk hozzá 1 evőkanál fahéjat, 2 evőkanál kakaóport. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elkevertük előzőleg a szódabikarbónát. A masszát összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, itt is kidolgozzuk (ha még kíván lisztet, akkor tegyünk hozzá), majd négy kis cipót formázunk belőle. Hagyjuk kicsit pihenni, hogy a tészta teljesen kihűljön.
Ekkor 4 téglalapot sodrunk belőlük. Lisztezett tepsi hátoldalán (tepsi mérete: 23 cm*36 cm) egyenként kisütjük 7-8 percig, 180 fokon. Vigyázat, mert hamar megsül! Még melegen egy éles, nagypengéjű késsel leválasztjuk a tepsi hátoldaláról. Ha nagyon kihűl, el fog törni a lap.
Közben elkészítjük a krémet: 3 dl tejben elkeverünk 3 evőkanál búzadarát, felfőzzük és kihűtjük. 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk.
Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az alsó lapot megkenjük a búzadarás krém felével, ráhelyezzük a második lapot. Ezt baracklekvárral megkenjük, majd befedjük a következő lappal. Erre kerül a krém másik fele, végül az utolsó lap. A sütemény tetejét csokoládémázzal leöntjük. Ehhez egy tortabevonó csokoládét 2-3 evőkanál étolajban felolvasztunk gőz fölött.
A mézes krémest legalább egy éjszakán át pihentetjük, addigra jól megpuhul, és könnyen szeletelhető.


