Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
4 ek. cukor
4 ek. méz(langyosra melegítve)
6 dkg margarin(felolvasztva)
1 egész tojás
Krém:
5 dl tej
4 tojás
20 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
4 ek. liszt
20 dkg vaj
Csokimáz
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
3 dkg vaj
kevés víz
*
Elkészítés:
A hozzávalókat kevés hideg vízzel összegyúrom, 4 felé osztom és zsírozott tepsi alján lapokat sütök belőlük. Elég nehéz kinyújtani, mert ragad, én úgy szoktam, hogy egy darabig nyújtom, majd a kicsit megmelegített tepsi közepére teszem és a kezemmel ott nyomkodom szét, aztán nyújtófával szép egyenletesre simítom, ott a tepsi alján. Így könnyen ki lehet nyújtani, mert a meleg és zsíros felületen könnyen nyújtható a tészta. Amikor kihűl nagyon kemény lesz, szinte merev, vigyázni is kell, hogy ne törjön el, de a krémtől majd megpuhul. Minden lap előtt zsírozni kell a sütőfelületet.
Krém: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a cukrokkal, a liszttel, fokozatosan hozzáadom a tejet és állandó kavargatás mellett összefőzöm. Ezután belekeverem a tojások keményre vert habját, majd amikor már kihűlt jól kihabosítom a szoba-hőmérsékletű vajjal. A krémet érdemes előtte való nap megcsinálni, hogy megdermedjen, ne legyen folyós. A kisült lapokat megtöltöm, egyenletesen elosztva a krémet, majd a tetejét bevonom csokimázzal.
Csokimáz: A cukrot összekeverem a kakaóporral, kevés vízzel összeforralom és sűrűre főzöm. A tűzről levéve hozzákeverem a hideg vajat, várok kicsit, amíg sűrűsödik és sütemény tetejére öntöm, egyenletesen elkenem rajta. Így hagyom állni másnapig, addig megpuhul, széleit körben levágom, kockákra szeletelem.