Hozzávalók:
Mézes krémes.
50dkg. liszt, 10dkg. vaj, 15dkg. cukor, 2db. tojás, 4ek. méz, 1tk. szódabikarbóna, kevés só, 3-4ek. tejfel,
A krémhez: 7 ek
*
Elkészítés:
A lisztet megszitáljuk és a vajjal eldörzsöljük hozzá adjuk a 15dkg. cukrot csipet sót, szódabikarbónát, majd a 4ek. mézet, 2db. tojást és a tejfelt. közepes keménységű gyúrható tésztát készítünk négy részre vágjuk. Egyenként kis cipókat formázunk. Közepes méretű tepsi hátoldalát alufóliával lefedjük , kevés lisztel meghintjük és ennek megfelelő nagyságúra nyújtjuk a lapokat KB: fél cm. 160 Fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat! Hamar megég!
A krém: 7ek, lisztet 7dcl. tejjel és 18dkg. cukorral 2tk. vaníliás cukorral/ Aki édesebben szereti az 20dkg. cukrot tegyen bele/ Sűrű krémet főzünk. Mikor kihűlt hozzá keverünk 25dkg. felhabosított margarint. Ez után a krém alapot kettéosztjuk és az egyik felébe belekeverjük a 2ek. cukrozatlan kakaóport. A lapokat megtöltjük. Az első lapra a csoki krémet tesszük ,rátesszük a második lapot amire lekvárt kenünk. A harmadik lapot a vanília krémmel töltjük meg. Rátesszük a negyedik lapot ezt olvasztott csokoládéval vonunk be. Egy éjszakát pihentetjük, ez idő alatt finom puha lesz másnap szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok.