Mézes kacsamell sült almával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg kacsamell, 5 dkg vaj, 2 EK   oliva olaj, só, bors, ízlés szerint, 1 kisebb EK méz, rozmaring, kakúkfű, 4 gerezd fokhagyma,
Almához: 5 db

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A kacsa mellét, 2 szál rozmaring,  2 szál kakukfüvel össze zúzott fokhagymával, féldeci oliva olajjal előző este bepácolom.
Másnap a pácból kivéve mellén a bőrt beirdalom sózom, borsozom, vajat az olajjal, mézet, felmelegítem, és bőrével lefelé szép pirosra sütöm 15 percig, majd megfordítom, és a másik oldalát is 15 percig sütöm.
Ez ennyi idő alatt a hús rózsaszín, (angolos) mivel mi nem szeretjük angolosan felszeletelem és még vissza teszem a serpenyőbe és egyik másik oldalát 4 – 4 percig sütöm.
Az almát nagyobb darabokra szeletelem, a vöröshagymát, a vajjal és olajjal, mézel megpárolom, az almát hozzáadom és összepárolom, almaecetet é fahéjjal ízesítem.

Mézes kacsamell sült almával