Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 2 tk szódabikarbóna, 1cs sütőpor, 3 ek cukrozatlan kakaó, 1 tk őrölt fahéj, 2 ek méz, 15 dkg vaj, 2dl tej (2-2,5 dl )2 db tojás
Tetejére: 10 dkg porcukor, 2 ek cukrozatlan kakaó, 0,5- 1 dl víz, 1 ek vaj
*
Elkészítés:
Elkészítése: Egy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd közepére öntjük az olvasztott vajat, a tojásokat, mézet és fokozatosan a tejet.
Ragacsos tésztává keverjük, majd egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a keveréket, és 180 fokon kb.
30 perc alatt megsütjük, végül lehűtjük.
Míg sül a sütemény, elkészítjük a mázat, amivel a kihűlt sütit leöntjük.
Egy edényben elkeverjük a porcukrot a kakaóval, majd a vízzel felmelegítjük.
Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a vajat, majd ha lehűlt, ráöntjük a süteményre, és megvárjuk, míg megdermed.
sütési hőfok: 180°C Én most a kisült tésztát kettéváktam, és 30 dkg baracklekvárral megkentem.