Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg simaliszt
20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 EK méz
2 TK szódabikarbóna
2 TK tej
Krém:
3 dl tej
1 csomag vaniliás pudingpor
10 dkg cukor
25 dkg vaj
Diós keverék a tészta tetejére :
35 dkg apróra vágott dió
8 dkg porcukor
12 dkg vaj
2 EK méz
*
Elkészítés:
A tejben feloldjuk a szódabikarbónát és a tészta többi hozzávalójával jól összegyúrjuk.
, majd 2 felé osztjuk a jól kidolgozott tésztát, sütőpapirral bélelt tepsibe simitjuk és az egyik lapot 170 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Elkjészitjük a diós keveréket : az apóra vágott diót megpiritjuk majd hozzáadjuk a cukrot és a vajat és jól összekeverjük.
Még forrón a második tésztalapra kenjük és megsütjük.
A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd ha kihűlt akkor hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat.
Ezzel a krémmel megkenjük a már kihűlt tésztalapot és betakarjuk a diós lappal.
Egy napot pihentetjük, hogy az ízek öszeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!!!